Καθώς ανοίγει ο καιρός και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την συμπεριφορά του κορωνοϊού.
Εδώ και αρκετό καιρό, σειρά ερευνών διαπιστώνει πως οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και η υγρασία θα αποτελέσουν σύμμαχο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Φαίνεται πως ο νέος κορωνοϊό ζει πολύ λιγότερο σε επιφάνειες, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 35 βαθμούς, ενώ και οι ακτίνες του ήλιου τον αποδυναμώνουν σημαντικά.
Τι συμβαίνει όμως με ενδεχόμενη μετάδοση του κορωνοϊού από έντομα, τα οποία αυξάνονται τους θερινούς μήνες. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνισε πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού. Σε αντίστοιχη διαπίστωση είχε καταλήξει πριν μέρες και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε την ιδιαίτερη σημασία του καλού αερισμού σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, πρακτική που και το καλοκαίρι θα βοηθήσει στον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.
«Ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος και ελπίζουμε και οι θερμοκρασίες να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου την Τετάρτη.
Ο ρόλος της σίτας στην προστασία του σπιτιού
Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως σχολίασε και την χρήση σίτας, η οποία όπως είπε είναι ένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση μιας άλλης νόσου, εκείνης του ιού του Δυτικού Νείλου. «Φυσικά, η σίτα αποτελεί σημαντική παράμετρος για την αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.
Η επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού θα μπορούσε να ανακοινώσει μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης των σίτων στα παράθυρα. «Είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί και θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε. Η Ελλάδα κατέγραφε πέρσι τουλάχιστον 6 θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου