Μέρες σαν και τη σημερινή που η ζέστη είναι έντονη, μια σπιτική λεμονάδα είναι η ιδανική επιλογή. Και η συνταγή της είναι πανεύκολη.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φρέσκα ζουμερά λεμόνια και αρωματικό δυόσμο για να σερβίρετε παγωμένη λεμονάδα και να νικήσετε την έντονη ζέστη των ημερών.
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 φλιτζάνια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι
4 λίτρα παγωμένο νερό
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το ζεστό νερό σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό λεμόνι, το κρύο νερό και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε με πάγο, φέτες λεμόνι και φύλλα δυόσμου
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου