Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού και ταυτόχρονα το πιο εύκολο και γρήγορο να το φτιάξουμε, αφού δεν θέλει καθάρισμα από κουκούτσια.
Υλικά
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου