Τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό ενός άντρα ο οποίος θέλει να πάει διακοπές με την παρέα του; Όχι κάτι συγκεκριμένο. Πρέπει να συνυπολογίσεις πολλά πράγματα για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα, όπως το πόσο καιρό είστε μαζί, την εμπιστοσύνη που υπάρχει, το λόγο που σου ζητάει να κάνει κάτι τέτοιο, την ηλικία σας και διάφορα άλλα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Aν είστε στα early 20s σας, το να σου ζητήσει το αγόρι σου να πάει διακοπές με την παρέα του είναι κάτι παραπάνω από λογικό και μάλλον το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ με τη δική σου παρέα. Μια σχέση under 25 όσο ωραία κι αν κυλάει δε μπορεί να αναπληρώσει τις εμπειρίες που έχετε να ζήσετε και οι δυο με τις παρέες σας, επομένως αν το boyfriend θέλει να το ζήσει και με τα buddies του, τότε κάντο κι εσύ αντίστοιχα με το girl gang σου. Είναι απλά θέμα εμπειριών. Πρέπει να τις ζήσετε.
Αν το να πάει διακοπές με την παρέα του στο ζητήσει ένα αγόρι στα late 20s του τότε μάλλον θέλει να ξεσκάσει από το “εσείς”. Μερικές φορές επειδή τα κορίτσια πριν πατήσουν τα 30 αγχώνονται πολύ με το μέλλον της σχέσης τους, πιέζουν χωρίς να το καταλαβαίνουν τα αγόρια σε βαθμό που εκείνα μπουχτίζουν και αναζητούν μια ανάσα ελευθερίας η οποία έμμεσα εκδηλώνεται μέσω της ανάγκης τους να κάνουν διακοπές με τους -αδέσμευτους ακόμη- κολλητούς τους. Οk, για ψάξου καλύτερα, αν τους έχεις πατήσει στο λαρύγγι, κάνε μια αυτοκριτική, όσο για εκείνον αν πάει μπορεί και να κάνει και καμμιά αρπαχτή, ωστόσο θα ήταν ένα καλό test drive για τη σχέση σας.
Υποθετικά μιλώντας πάντα, αν πάμε σε ένα ζευγάρι το οποίο διανύει τα 30s του μάλλον θα έχει ζήσει αρκετά τη ζωή του προηγουμένως και το να είναι σε σχέση θα είναι πλέον συνειδητό. Το να σου ζητήσει ένας άντρας 35 ετών με τον οποίο είστε σε σχέση ένα χρόνο να πάει διακοπές με τους φίλους του είναι μάλλον awkward, όχι επειδή το κάνει για να σε απατήσει αλλά περισσότερο επειδή σε βάζει σε σκέψεις για το τι ακριβώς του λείπει και δεν έχει ζήσει και θέλει να το κάνει σε αυτή τη φάση της ζωής του. Από την άλλη σε αυτές τις ηλικίες, με ποιους κολλητούς να πάει και διακοπές, αφού οι περισσότεροι είναι δεσμευμένοι και θα κάνουν διακοπές με τις συντρόφους τους;
Εδώ όμως οφείλουμε να εντοπίσουμε και μια ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ηλικίες χωρίς αυτό να αποκλείεται να συμβαίνει και στα 20s, αλλά οπωσδήποτε σε μικρότερη κλίμακα. Αν πράγματι υπάρχει μια σχέση που βασίζεται στην αγάπη και στην εμπιστοσύνη, μπορεί πράγματι το ζευγάρι να κάνει χωριστές διακοπές με διάφορους τρόπους και αυτό να μη σημαίνει τίποτα κακό για εκείνους. Συμβαίνει απλά να μη συμπίπτουν οι άδειές τους ή να μην τους επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους να πάνε κάπου μαζί, αλλά το να πάνε χωριστά δε θα δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στη μεταξύ τους κατάσταση.
Μερικές φορές αυτές οι “δοκιμασίες” σε μια σχέση φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά γιατί λείπει ο ένας στον άλλον, ή ανανεώνει τη σχέση επειδή τη βγάζει από την καθημερινή ρουτίνα, με αποτέλεσμα όταν ξαναβρεθούν να έχουν τονώσει την συντροφικότητα και τον ερωτισμό τους κάνοντας χωριστές διακοπές αντί για μαζί. Awkward αλλά μπορεί να προκύψει.
ΠΗΓΗ:marieclaire.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου