Μέχρι τώρα, καλλιεργούν σε 150 στρέμματα και τα προϊόντα τους φτάνουν στην αγορά μέσα από τις λαϊκές βιολογικών προϊόντων ή μέσω του διαδικτύου. Πορεύονται με την παραγωγή κηπευτικών και συνεχώς ανανεώνονται με νέα προϊόντα, όπως η φράουλα, το ντοματίνι ή το αβοκάντο.
Στο «περιβόλι της Κορίνθου» ανήκει και ο Αντώνης Διαμαντίδης, που βρέθηκε στην περιοχή από την Κεντρική Αμερική, όπου εργαζόταν ως ερευνητής σε ομάδα διάσωσης δασών. Πιστεύει ότι η βιομηχανική γεωργία έχει τελειώσει. «Έχουμε ήδη μπει στην περίοδο της βιολογικής γεωργίας χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει. Εμείς στο Περιβόλι επιλέγουμε ποια μέθοδο θα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως με την περίσταση. Έτσι, κερδίζει η βιοποικιλότητα», τονίζει στην «ΥΧ».
Σε ό,τι αφορά την αύξηση της έκτασης καλλιέργειας, εξηγεί ότι «το πρόβλημα με την άρδευση είναι σημαντικό τόσο από πλευράς κόστους όσο και από πλευράς ποιότητας, αφού έχει ανεβεί σημαντικά η υφαλμύρωση». Παρά τα προβλήματα, όμως, που αντιμετωπίζει, η ομάδα έχει ήδη καταφέρει να εξάγει λάδι, πορτοκάλια και σύκα.
ΠΗΓΗ:ypaithros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου