Περιφερειακό:Η επερώτηση του Γόντικα για την δασοκτονία άναψε φωτιές

Περιφερειακό:Η επερώτηση του Γόντικα για την δασοκτονία άναψε φωτιές

0 91

Επερώτηση για το θέμα της δακοκτονίας, κατέθεσε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, η Λαική Συσπείρωση, μέσω του Νίκου Γόντικα.

Απάντησε η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ενώ ένταση και φραστικές αντεγκλήσεις σημειώθηκαν, όταν εκπρόσωποι της διοίκησης της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Αγροτών και Κτηνοτρόφων, θέλησαν να πάρουν τον λόγο για να μιλήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν και το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους το αρνήθηκε, επικαλούμενο τις επιταγές του Κανονισμού.

Τελικά, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, υποσχέθηκε ότι το θέμα θα έρθει ως τακτικό, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, όπου και θα κληθούν όλοι οι αγρότες να τοποθετηθούν για τα ζητήματα αυτά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδία, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση-δελτίο Τύπου, όπου καταδικάζει την άρνηση του Προέδρου του Συμβουλίου, να δώσει χθες το λόγο στους εκπροσώπους της.

Αυτή, λέει τα εξής:»Την τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΑΣΠΠ με επικεφαλή τον πρόεδρο του Δ.Σ Χρήστου θεοδωρακόπουλου, παραβρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου , μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης λαϊκή συσπείρωση περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, με θέμα την πρόοδο του προγράμματος δακοκτονίας στην Πελοπόννησο.

Καταγγέλλουμε στους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου την απαράδεκτη στάση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Στρατηγάκου Ηλία , τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη που με θρασύτητα δεν άφησαν τους εκπροσώπους της ΟΑΣΠΠ να τοποθετηθούν στο μείζον πρόβλημα, έχοντας ολοκληρωμένη πρόταση για το σχεδιασμό της δακοκτονίας και αντί να τους ακούσουν τους απείλησαν με αποβολή από την αίθουσα και λέγοντας ότι οι αγρότες φταίνε για την περσινή αναποτελεσματικότητα της δακοκτονίας και για την φετινή.

Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτούς που δίνουν απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στα μονοπώλια και βιομήχανους και στους μικρομεσαίους αγρότες τους σπρώχνουν στο γκρεμό.

Να ξέρουν όμως ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν αγγίζουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, θα είμαστε καθημερινά στο δρόμο του αγώνα.

Απαιτούμε – Να αναλάβει εξολοκλήρου το πρόγραμμα δακοκτονίας το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. – Να καταργηθεί το χαράτσι που πληρώνουν οι αγρότες για την δακοκτονία».

 

NO COMMENTS

Leave a Reply