Μέτρα και τα… αντίμετρα ναι μεν αλλά!

Μέτρα και τα… αντίμετρα ναι μεν αλλά!

0 136

Έπειτα από μία πολύωρη συνεδρίαση με αντεγκλήσεις εκατέρωθεν, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν επί προσωπικού,ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα στη Βουλή…

Η κυβερνητική πλειοψηφία με 153 «ναι» ενέκρινε επί τις αρχής το πολυνομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Οι 4 βουλευτές Κορινθίας Θελερίτη Μαρία (ΣΥΡΙΖΑ), Τσόγκας Γιώργος (ΣΥΡΙΖΑ), Ψυχογιός Γιώργος (ΣΥΡΙΖΑ), Χρίστος Δήμας (ΝΔ), ψήφισαν βάση κομματικής… γραμμής.

Παρά τις όποιες δηλώσεις είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες σχετικά με την μη ψηφιση νέων μέτρων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, όπως αναμενόταν βέβαια, αφού επρόκειτο για κομματική γραμμή ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ σε όλα!

Όσον αφορά τον βουλευτή της Ν.Δ Χρίστο Δήμα και αυτός ακολούθησε την κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ψήφισε ΟΧΙ σε όλα εκτός από τα άρθρα 70, 71.

Υπενθυμίζεται ότι τα άρθρα 70 και 71, αφορούν στην μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% και την εξομοίωση της φορολογίας της βουλευτικής αποζημίωσης με τα εισοδήματα των υπόλοιπων φυσικών προσώπων.

NO COMMENTS

Leave a Reply