Απαξιωτική και προσβλητική η συμπεριφορά Πνευματικού!

  0 277

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

  ” Δημοτικός Συμβ. Δήμου Κορινθίων Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος ”
  Οικονομική Επιτροπή: Έγκριση 145.000€ για προμήθεια κάδων.
  .Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κορινθίων μας ζητήθηκε να εγκρίνουμε δαπάνη ύψους 145.000€ για προμήθεια κάδων απορριμάτων κυρίως μπλε, ενώ η αρχική δαπάνη που είχε ψηφίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν 350.000€ (750 κάδοι περίπου ) και μάλιστα ο κος Δήμαρχος μας είχε υποσχεθεί, πως θα αποτανθεί με αίτημα του Δήμου στην ‘Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης ‘ να μας χορηγήσει ως δωρεά 300 με 350 κάδους κοντά.

  Κατόπιν πολύμηνης πιέσεως από την παράταξή μας, η Σημερινή Δημοτική Αρχή , κατανόησε οτι έπρεπε άμεσα να προβούμε ως Δήμος στην προαναγραφόμενη δαπάνη προμήθειας κάδων, διότι οι ανάγκες του τμήματος Καθαριότητας ήταν μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές.
  Άλλωστε ήταν και αίτημα του τμήματος Καθαριότητας.
  Οι ελλείψεις σε κάδους βέβαια οφείλονται, είτε στο ότι ο Δήμος δεν μερίμνησε εγκαίρως να εφοδιαστεί κάδους, είτε διότι πολλοί απ ‘ αυτούς έχουν καταστραφεί και χρήζουν αντικατάστασης.
  Για εμάς την “Συμμαχία Πολιτών ” σαφώς κι είναι θετικό να ενεργοποιηθούμε άμεσα στην υλοποίηση της δαπάνης, άλλωστε έχουμε τοποθετηθεί υπέρ αυτής κι επίσημα για πολλούς λόγους.
  α) Εφοδιαζόμενος ο Δήμος μας κάδους, θα ενισχύσει το Ρεύμα Ανακύκλωση και θα βελτιώσει πολύ τα ποσοστά αυτής (που είναι ήδη πολύ χαμηλά ) σε θετικό πρόσημο επιτυχίας.
  β) Θα υπερκαλύψει ο Δήμος τα κενά όπου αντικειμενικά έχουν διαπιστωθεί, εξυπηρετώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο καί τους Συμπολίτες μας καί τις Τοπικές Επιχειρήσεις ειδικά τους θερινούς μήνες που το τμήμα Καθαριότητας επιφορτίζεται με πολύ περισσότερο όγκο σκουπιδιών.
  γ) Το σημαντικότερο είναι ότι θα εξοικονομήσουμε καύσιμα , άρα και χρήματα , διότι θα ελαχιστοποιήσουμε τα δρομολόγια των απορριματοφόρων καθώς και τις βλάβες αυτών, αφού θα υπάρχει υπερπληθώρα διασπορά κάδων απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλον αυτόν τον τεράστιο Καλλικρατικό Δήμο και δε θα χρειάζεται να τους απογεμίζουμε με συχνά δρομολόγια
  δ)Έτσι αποδεικνύει με βούληση και πολιτικό σχέδιο ο Δήμος Κορινθίων, ότι όντως επιθυμεί να διαχειριστεί ορθολογικά τα ‘Σκουπίδια ‘ του κι ότι είναι ικανός να το αποδείξει στην εφαρμογή του.
  Αντιθέτως στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διαπιστώσαμε , ότι ο Δήμος αιφνιδίως κι ακατανόητα ψαλίδισε την αρχική δαπάνη από 350.000€ σε 145.000€.
  Εμείς με ευπρέπεια “η Μείζονα Αντιπολίτευση ” δηλαδή ο κος Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής αυτής , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος και Κορδώσης Χρήστος ρωτήσαμε τον κο Δήμαρχο γιατί έχει προβεί σ’αυτή τη σημαντική μείωση των 200.000€ στη συγκεκριμένη περίπτωση.
  Επίσης του θέσαμε το ερώτημα μήπως λάβαμε ως Δήμος την δωρεά σε κάδους από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
  Ο κος Πνευματικός με άκρως προσβλητική κι απαξιωτική συμπεριφορά, μας απάντησε ότι “αυτή η δαπάνη είναι κι αν θέλετε την ψηφίζετε αν δεν θέλετε δεν με ενδιαφέρει’ , επίσης απάντησε ότι παρέλαβε την δωρεά σε κάδους (ψευδώς βέβαια ) διότι λίγο αργότερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Δράκος μας ενημέρωσε πως Όχι.
  Μάλιστα ο κος Δήμαρχος μας ανακοίνωσε με άσεμνο τρόπο, ότι θα προβεί σε τροποποίηση του κωδικού κι ότι θα μειώσει ακόμη περισσότερο την δαπάνη στις 70.000€ ( δηλαδή το πολύ μόλις 200 κάδους ).
  Αμέσως του θέτω το ερώτημα :
  Τα υπόλοιπα χρήματα του κωδικού αυτού ποιες ανάγκες άλλου κωδικού θα καλύψουν και που αποσκοπεί αυτή η κίνηση;
  Απάντηση Δημάρχου : ‘Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω’ με φράσεις που προσβάλουν όχι μόνο τους Συνδημότες μας αφού τους εκπροσωπούμε , αλλά και τον θεσμό του Δημάρχου που υπηρετεί.
  Λοιπόν κε Δήμαρχε σας θυμίζω ότι είστε υποχρεωμένος να μας απαντάτε και να μας ενημερώνετε το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα στον Δήμο μας κι ότι ο Δήμος Κορινθίων δεν είναι ούτε ‘τσιφλίκι’ ούτε Βενεζουέλα.
  Και κάτι άλλο, οι Μάσκες έπεσαν για άλλη μία φορά, το πόσο ειληκρινώς επιθυμείτε την σωστή Τοπική Διαχείριση Απορριμάτων στον Δήμο μας.
  Σιγά πιο ήρεμα διότι τρομάξατε την ΤΕΡΝΑ.
  ΔΗΜΗΤΡΌΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

  Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος.

   

  NO COMMENTS

  Leave a Reply