Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τέσσερις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τέσσερις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

0 112

Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους και μία αρχιλοχίας να μεταφερθεί τραυματισμένη στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

To ελικόπτερο UH-1H (τύπου Χιούι) στο οποίο επέβαιναν οι πέντε στρατιωτικοί, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη και το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.50 το πρωί της Τετάρτης.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηρας τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκαν στο 68ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, πιθανόν το ελικόπτερο να «χτύπησε» σε ηλεκτρικά καλώδια και συνετρίβη.

Οι σοροί των τεσσάρων άτυχων επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ η τραυματίας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας, η νεκροψία-νεκροτομή των τεσσάρων άτυχων στρατιωτικών, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβη στο νοσοκομείο, ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής. Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τετάρτης συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκαν το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

 

 

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με εντολή του Πάνου Καμμένου κηρύχτηκε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply