Ενας χάρτης δείχνει το πιο σημαντικό βιβλίο κάθε χώρας

Ενας χάρτης δείχνει το πιο σημαντικό βιβλίο κάθε χώρας

0 121

Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, ή τις παραδόσεις μιας χώρας, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε τα πιο σημαντικά έργα των συγγραφέων της.

Κάθε χώρα έχει τα δικά της εμβληματικά έργα. Τη δική της λογοτεχνική παράδοση και τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές.
Ο χρήστης του Reddit, Backforward24, δημιούργησε έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται το πιο διάσημο-σημαντικό βιβλίο κάθε χώρας. Ο χάρτης που ονομάζεται “Literature Map of the world”, έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές καθώς πρόκειται για ένα αριστούργημα.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

 

Όπως θα δείτε στη Ρωσία, αγαπημένο βιβλίο θεωρείται το «Πόλεμος και Ειρήνη» (αν και κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν). Στις ΗΠΑ το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» και στο Ηνωμένο Βασίλειο το «Περηφάνια και Προκατάληψη».Όσον αφορά την Ελλάδα, το πιο σημαντικό έργο είναι το ομηρικό έπος «Ιλιάδα».
Ο χρήστης βασίστηκε όχι μόνο στη δημοφιλία κάθε βιβλίου, αλλά και στην επιδραστικότητα των συγγραφέων. Λαμβάνοντας λοιπόν διάφορες παραμέτρους υπ’ όψιν, κατέληξε σε αυτά τα βιβλία. Αν και μπορεί η δική σας άποψη να μην ταυτίζεται με τον δημιουργό του χάρτη, απλά απολαύστε τον.

NO COMMENTS

Leave a Reply