Η Γηραιά Ήπειρος όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Η Γηραιά Ήπειρος όπως δεν την έχετε ξαναδεί

0 111

Ένα κολάζ απίστευτων δημιουργιών που δημιούργησε ένας χρήστης του Reddit – Δείτε ποιο έργο επέλεξε ως πιο χαρακτηριστικό της Ελλάδας

Από τη μία το Brexit, από την άλλη οι οικονομικές εντάσεις μεταξύ των μελών-κρατών της ΕΕ, η Ευρώπη σίγουρα δεν διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της.

Ωστόσο, αν και είναι εύκολο να εστιάζουμε τα αρνητικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα όσα ενώνουν τους Ευρωπαίους, σε όποια γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου κι αν ζουν.

Ένας από αυτούς τους παράγοντες που μας φέρνουν πιο κοντά – παρά τις διαφορές μας – είναι και το πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν των χωρών μας, που έχει γεννήσει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά έργα τέχνης.

Αυτό ακριβώς το λαμπρό πολιτισμικό παρελθόν θέλησε να αναδείξει ένας χρήστης του Reddit, ο οποίος επέλεξε την πιο εμβληματική καλλιτεχνική δημιουργία κάθε χώρας και την ενσωμάτωσε σε έναν συναρπαστικό χάρτη.

O χάρτης συγκέντρωσε πλήθος θετικών σχολίων, τόσο στο σχετικό thread του Reddit, όσο και σε πολλούς άλλους ιστότοπους που τον αναδημοσίευσαν.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα έργα που επέλεξε ο δημιουργός του χάρτη ως τα πλέον αντιπροσωπευτικά της χώρας μας και των γειτόνων μας (με κάποιες προσθήκες εκτός ΕΕ)

Ελλάδα: Αφροδίτη της Μήλου – Αλέξανδρος της Αντιοχείας (περί το 150 – 50 π.Χ)

Αυστρία: Το φιλί, Γκούσταφ Κλιμτ (1908)

Βέλγιο: Ο γιος του ανθρώπου, Ρενέ Μαγκρίτ (1964)

Τσεχία: Ο πότης αψεντιού,  Βίκτορ Ολίβα (1901)

Δανία: «Η μικρή γοργόνα», Εντβαρντ Ερικσεν (1913)

Γαλλία: «Εντύπωση, ανατέλλων ήλιος» Κλοντ Μονέ (1872)

Γερμανία: «Ο Οδοιπόρος επάνω από τη θάλασσα της ομίχλης» Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ (1818)

Ιταλία:  «Μόνα Λίζα», Λεονάρντι Ντα Βίντσι (1503-06)

Ολλανδία: «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», Γιοχάνες Βερμέερ (1656)Νορβηγία: «Η κραυγή», ‘Εντβαρντ Μουνκ (1893)

Ισπανία: «Γκερνίκα», Πάμπλο Πικάσο (1937)

Ηνωμένο Βασίλειο: «Η Ναυμαχία», Ουίλιαμ Τέρνερ (1838)

NO COMMENTS

Leave a Reply