Κορινθιακά

0 22

Δεν έχει μείνει πολύ ακόμη από το καλοκαίρι ημερολογιακά τουλάχιστον, και όσο κι αν δεν γουστάρω τον χειμώνα, καθόλου όμως, άλλο τόσο παρηγορούμαι που υπάρχει το ποδόσφαιρο. Ναι ρε φίλε το ποδόσφαιρο. Για όσους μάλιστα έχουμε το τρομακτικό μικρόβιο του τοπικού αθλητισμού, συγκεκριμένα του Κορινθιακού, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά.

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΕΠΣ Κορινθίας για τις κληρώσεις των φετινών πρωταθλημάτων. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τι αναφέρεται σε αυτό.

Σας ενημερώνουμε ότι,

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για την νέα περίοδο 2017-2018 θα διεξαχθεί την 4.9.2017 και ώρες 18.00 και 19.00 αντίστοιχα.

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος Γ΄ κατηγορίας θα γίνει την 25.9.2017 και ώρα 18.00.

Η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου θα διεξαχθεί την 28.8.2017 και ώρα 12.00.

Η κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ θα διεξαχθεί την 27.9.2017 και ώρα 12.00.

Όλες οι άνω κληρώσεις θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κορινθίας (Νοταρά 48)

Για το Δ/Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας

Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Βράκας

0 48

 

Παρά τις εξ αντικειμένου δυσκολίες, όπως η πυρκαϊά στο Ρητό και η νεροποντή, με την παρουσία πλήθους λαού πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Αυγούστου 2017, η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Φανερωμένης από το «Παλιομονάστηρο» στ᾿ «αλώνι της Αγίας Μαρίνης», όπου και η έδρα της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Της Ι. Λιτανείας προηγήθηκε Ι. Παράκλησις στο ιστορικό παλαιό Καθολικό της Ι. Μονήςχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίουκ. Ιεροθέου, ο οποίος πρόθυμα απεδέχθη την παράκλησι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου  να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ι. Μονής, λόγω προγραμματισμένης απουσίας του, και ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στις αρετές της Παναγίας μας.

Τον άγιο Ζιχνών πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. ΑχίλλιοςΤσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, π. Πρόδρομος Αργυρόπουλος εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, π. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος, οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Ηλιόπουλος, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Νεμέας – Κλεωνων, π. Νικόλαος Κοντογιάννηςπ. Άγγελος Τσελώνηςπ. Άγγελος Λιάκης και ο Διάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετα το πέρας του «Οδοιπορικού» και στην «πανηγυρίστρα» της Ιεράς Μονής, αφού εψάλησαν τα Εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την γυναικεία Χορωδία Χιλιομοδίου, ομίλησε δι᾿ ολίγων ο Πανοσ. Αρχιμ. π. ΑχίλλιοςΤσούτσουραςκαι ο Πρωτ/ροςπ. Παντελεήμων Ρωμέσης, εκ μέρους της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε ονομαστικώς όλους όσους συμμετείχαν στην Ι. Λιτανεία, Πολιτικούς, Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Δημοτικές κ.λ.π. Αρχές του Τόπου μας, το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους για την δωρεάν μεταφορά των πιστών στο «Παλιομονάστηρο», το πλήθος των πιστών, που ευλαβικά οδοιπόρησε επί μία ώρα, την φιλαρμονική, την χορωδία, τον φιλόχριστο Στρατό, τον ευαγή Κλήρο, την Αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού, η οποία και έψαλε, και γενικώς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησι του «Οδοιπορικού», ευχόμενος όπως η χάρις εκ του θαυματουργού Ι. Εικονίσματος της Παναγίας της Φανερωμένης επισκιάζει όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως την Πατρίδα μας.

 

 

0 75

Επί ποδός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Ρυτό Κορινθίας ο μηχανισμός της Περιφέρειας  Πελοποννήσου με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Παπαφωτίου, Γιώργος Πετρίτσης και Κώστα Λέγκα.

Υδροφόρες και μηχανήματα ττης Αντιπεριφερειας Κορινθιας και του δήμου Κορινθίων στη μάχη με τις φλόγες.

0 47

O υποψήφιος πρόεδρος για το επιμελητήριο Κορινθίας Σωτήρης Μουρίκης

και o στενός του συνεργάτης Βασίλης Γεώργαρης (Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου) επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Βασίλη Νανόπουλο.

Ο κ.Μουρίκης άνοιξε ένα κύκλο επαφών και συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της Κορινθίας, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και να ενημερώσει ταυτόχρονα για το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού του.

Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές επισκέψεις όπως τόνισε ο κ. Μουρίκης, αφού στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα στον νομό και θα διερευνηθούν λύσεις συνεργασίας για το καλό των μελών του επιμελητηρίου και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Οι κκ. Νανόπουλος και Μουρίκης συζήτησαν επί μακρού για το επιμελητήριο και έγινε από την πλευρά του νυν προέδρου εκτενής παρουσίαση των δράσεων του ιδρύματος αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν.

Συνεργάτες του κ.Μουρίκη εκτίμησαν ως θετική την δέσμευση του απερχόμενου προέδρου, για πλήρη αποστασιοποίηση από την εκλογική διαδικασία αλλά και ισότιμες σχέσεις με όλους τους συνδυασμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ
www.dep.gr | [email protected]

0 39

Μία σειρά από αθλητικές δραστηριότητες
θα λάβουν χώρα στην Κόρινθο, με την πρώτη διοργάνωση να αφορά στον κολυμβητικό διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου και θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο συγκεκριμένος αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Για όσους ενδιαφέρονται για αυτό το μοναδικό κολυμβητικό γεγονός, περισσότερες πληροφορίες κι αιτήσεις συμμετοχής στο https://crosstheeurocanal.com/

0 113

 

Πανέτοιμοι για την αυριανήγιορτή της Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομοδι, με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δράκο  να κλείνει λακκούβες και να καθαρίζει τους δρόμους.

Μακάρι κύριε Δράκο με τον ίδιο ζήλο που κλείνετε τρύπες να καθαρίζατε και την πόλη της Κορίνθου εκτός και αν περιμένουμε να βγάλουν ρίζες!

Τα παράπονα πολλά!

 

Ο φωτογραφίες από το Kartson.blogspot.gr 19/8/2017

 

0 106

 

ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ  ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ…!
ΜΕΡΙΚΟΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ  ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΜΟΡΦΗ !
ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ  ΣΤΗΝ   ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ( με ανάρτηση στο facebook.com)

Και βεβαίως δεν συμφωνούμε με οποιονδήποτε βανδαλισμό και κυρίως σε περιουσία που ανήκει σε όλους τους Κορίνθιους αλλά ποιοι είναι αυτοί οι “γνωστοί άγνωστοι – οι μερικοί…” ;;;;;;;

 

 

 

 

0 58

Την Δευτέρα 21Αυγούστου και ώρα 14.00 στο χώρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υποψηφίου για την προεδρία του Επιμελητηρίου Κορινθίας κο.Σωτήρη Μουρίκη και τον κο.Βασίλη Γεώργαρη (πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου) μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο.Βασίλη Νανόπουλο.