Fallback or 'alternate' content goes here. This content will only be visible if the SWF fails to load.

Κορινθιακά

0 29

Με επιτυχία διεξήχθη ο 19ος Αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», την Κυριακή 25 Ιουνίου του 2017, με αφετηρία το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου-Επιδαύρου) και τερματισμό την κεντρική πλατεία τηςΔ. Κ. της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών, ο οποίος έζησε και δίδαξε στην περιοχή μας, κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών (το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου). Οι αγωνιζόμενοι έτρεξαν μια απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.

0 66

Η καλαίσθητη προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού

Από τις αρχές του 20ου Αιώνα το γραφείο φιλοξενίας ξένων του Υπουργείου Εξωτερικών κατάλαβε τη μεγάλη σημασία που θα είχε για τη χώρα μας, πολιτιστική και οικονομική, η επίσκεψη ξένων περιηγητών.

Φυσικά ο όρος τουρίστας δεν υπήρχε εκείνες τις εποχές. Τον συναντούμε μετά τη δεκαετία του 1950. Τις παλαιότερες εποχές χρησιμοποιούντο, πολύ σωστά, οι όροι ταξιδιώτης ή και περιηγητής.
Σας έχω σήμερα μια μικρή συλλογή από τις ωραιότερες αφίσες εκείνης της εποχής, για να πάρετε μια καλή ιδέα σε πόσο υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας κινούντο τα πράγματα παλαιότερα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες αφίσες δεν έχουν παρά να περάσουν από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείου στη Παλαιά Βουλή (Οδός Σταδίου).
Αν θέλετε τώρα να διακοσμήσετε μ’ αυτές το δωμάτιό σας, περάστε από το καφενείο «Η Ωραία Ελλάς» (Πλατεία Δημοπρατηρίου, στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως). Εκεί διατίθενται σε συμπαθητικές τιμές.
Θωμάς Σιταράς (Αθηναιογράφος)

Διαβάστε κι άλλες ιστορίες για την Παλιά Αθήνα στην ιστοσελίδα www.paliaathina.com

0 48

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 25 Ιουνίου του 2017, ημέρα Κυριακή, στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων θα πραγματοποιηθεί ο 19ος Αγώνας Δρόμου «Στα Χνάρια του Αποστόλου Παύλου».

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. από το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου – Επιδαύρου) και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου.
Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, όπου έζησε και δίδαξε στην περιοχή μας, κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών (το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου).
Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών, Ελλήνων και ξένων, θα γίνουν δεκτές μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του (Κεγχρεές –Αρχαίο Λιμάνι), όπου οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν μια απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.
Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, μπλουζάκια, διπλώματα και κύπελλα.

0 79
 Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης
Κορινθίας και Σικυώνας Ξυλοκάστρου, καθώς και οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Κορινθίας,καταγγέλουμε την Υπουργική Απόφαση της 23ης /06/2017,…
που αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.

Η απόφαση αυτή η οποία αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών –αντιλαϊκών πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης παραβλέπει:

Τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος myschool.
Τις γνωμοδοτήσεις –προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Την αρτιότητα των σχολικών μονάδων που υποβιβάζονται.
Τη βιωσιμότητα των συγχωνεμένων σχολικών μονάδων που υποβιβάζονται αμέσως μετά με την ίδρυσή τους.
Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τις συγχωνεύσεις-υποβιβασμούς της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, μεταβολές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με «λογιστικά» και μόνο κριτήρια , παραβλέποντας τις εκπαιδευτικές-μαθησιακές προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΜΑΡΔΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 83

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 § 1

του Ν. 3852/2010, σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του   Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την  27η Ιουνίου 2017 ημέρα της εβδομάδος  Τρίτη  και ώρα 19:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα (οδός Κολιάτσου 32, 2ος όροφος) με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Παραλαβή μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΟΧΑΣ»
 2. Έγκριση του με αριθμ. 1/2017 πρακτικού της επιτροπής  επιλογής δικαιούχων για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη  την 28η  και 29η  Ιουνίου 2017, εορτασμός του Πολιούχου της πόλης μας  Απ. Παύλου.
 3. Έγκριση του με αριθμ. 2/2017 πρακτικού της επιτροπής  επιλογής δικαιούχων για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη την 30ηΙουνίου  και 01η  Ιουλίου 2017, εορτασμός των Αγ. Αναργύρων στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου.
 4. Καθορισμός τιμής μονάδος για προσκύρωση εδαφικού τμήματος στην ιδιοκτησία του φερόμενου ιδιοκτήτη Σταύρου Μπακλώρη  του Νικολάου στο Ο.Τ. 704 σχεδίου πόλεως περιοχής «Μπαθαρίστρας –Δέλτα» Κορίνθου
 5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Αύλειου Χώρου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Δ.Κ. Σοφικού»
 6. Τροποποίηση  Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους  2017
 7. Ονοματοδοσία οδών  και πλατειών μετά τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 8 του ν. 3463/2006, στην Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη  
 8. Ανάκληση της αριθμ. 156/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περί συγκρότησης επιτροπής παραλαβής της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΦΙΚΟΥ» και λήψης νέας
 9. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ»
 10. Διαγραφές οφειλών από χρηματικούς καταλόγους ΤΑΠ
 11. Επιστροφή ή  συμψηφισμός καταβληθέντων ποσών προνοιακών επιδομάτων στο Δήμο Κορινθίων
 12. Συμμετοχή του Δήμου στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κλένιας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων»
 13. Διοργάνωση εκδήλωσης στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Ιωάννη
 14. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο Σολυγείας
 15. Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών
 16. Διάθεση πιστώσεων
 17. Αίτημα συνδημότισσας για παροχή κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο
 18. Έγκριση οδοιπορικών και ημερήσιας αποζημίωσης Δημάρχου

0 28

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, από το ύψος του Δερβενίου έως την Ακράτα και από τον κόμβο Σελιαντικών έως και το Ρίο, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Ειδικότερα, από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Δερβενίου και Ακράτας.

Επίσης, από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων και Ρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων προς Πάτρα θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, ενώ η κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.
Ακόμη, όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν θα εισπράττονται διόδια από τον σταθμό διοδίων του Κιάτου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

0 57

Η ‘’Ενωτική Κίνηση για την Αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου’’ καλεί  τα σωματεία,τους προπονητές,τους διαιτητές,τα ΜΜΕ αλλά και τους πρωταγωνιστές του αθλήματος ,τους ποδοσφαιριστές που είναι σε ενεργό δράση καθώς και τους παλαίμαχους  του νομού μας στο λόμπι του ξενοδοχείου ‘’Εφύρα’’ Εθνικής Αντιστάσεως 52 στην Κόρινθο, την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις  7μμ όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του συνδυασμού και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου.

0 204

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 25 Ιουνίου του 2017, ημέρα Κυριακή, στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων θα πραγματοποιηθεί ο 19ος  Αγώνας Δρόμου «Στα Χνάρια του Αποστόλου Παύλου».
Η εκκίνηση θα δοθεί
στις 10:00 π.μ. από το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών
(Εθνική Οδός Κορίνθου – Επιδαύρου)
και ο τερματισμός θα γίνει
στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου,
όπου έζησε και δίδαξε στην περιοχή μας,
κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών
(το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου).
Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών, Ελλήνων και ξένων,
θα γίνουν δεκτές μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα
στην αφετηρία του (Κεγχρεές –Αρχαίο Λιμάνι)
,
όπου οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν μια απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων,
καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής
που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.
Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές
αναμνηστικά μετάλλια, μπλουζάκια,
διπλώματα
και
κύπελλα.

0 204

Το βράδυ  στον χώρο εκδηλώσεων «ΘΕΑ» στην παραλία Κάτω Άσσου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» που ηγείται ο νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τσιχριτζής.