Πολιτικά

0 18

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι πιθανότατα αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά στη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου κόμματος που κυοφορείται μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τη σχετική πληροφορία δεν τη διαψεύδουν πλέον ακόμη και στενοί συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού, οι οποίοι (χωρίς να την επιβεβαιώνουν) προτρέπουν τους δημοσιογράφους να κάνουν λίγη υπομονή.

«Εντός των επόμενων ημερών και σίγουρα μέχρι τα τέλη του μήνα θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις», λένε κάνοντας και μια μάλλον αυτονόητη επισήμανση. Πως, αν τελικώς το Ποτάμι μπει στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου πόλου που έχει ξεκινήσει υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, ο Στ. Θεοδωράκης θα είναι σίγουρα υποψήφιος πρόεδρός του. Υπονοούν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν θα έμπαινε ποτέ στη συγκεκριμένη βάσανο για να στηρίξει κάποιον άλλον υποψήφιο και ότι σε άλλη περίπτωση το Ποτάμι θα ξαναδοκιμαστεί μόνο του στις κάλπες.

Οσοι, ωστόσο, γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κ. Θεοδωράκης εκτιμούν ότι η τελική του απόφαση μάλλον θα είναι «να παίξει τα ρέστα του». Με άλλα λόγια, να δηλώσει τις επόμενες ημέρες υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα γνωρίζοντας ότι δρόμος επιστροφής για το Ποτάμι δεν θα υπάρχει κι ας μη διαφαινόταν τέτοια προοπτική μέχρι πρότινος.

Την επιλογή του αυτή, όμως, όπως πιστεύουν οι ίδιες πηγές, ενθαρρύνει η υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη, αλλά και του Γ. Ραγκούση, η οποία θα οριστικοποιηθεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου που έχει προαναγγείλει ο τελευταίος. Ο λόγος είναι απλός. Από δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει παλαιότερα ο επικεφαλής του Ποταμιού γνωρίζει πως οι πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη απέναντι στη Φώφη Γεννηματά αυξάνονται όσο μεγαλύτερο αποδειχθεί το εκλογικό σώμα το οποίο θα μετάσχει σε αυτήν.

Είναι προφανές ότι οι υποψηφιότητες Καμίνη, Ραγκούση, αλλά και όποιες άλλες προκύψουν στη συνέχεια (ακούγονται αυτές του Γ. Μανιάτη και του Ν. Ανδρουλάκη) θα αυξήσουν το εκλογικό σώμα που θα θέλει να δώσει το «παρών» στις κάλπες για τη δημιουργία του νέου κόμματος. Επομένως αυτό που όλα δείχνουν ότι θα κρίνει την απόφαση του Στ. Θεοδωράκη είναι η άποψή του ότι θα μπει σίγουρα στη δυάδα των τελικών διεκδικητών και ότι στον δεύτερο γύρο θα μπορεί να κερδίσει ακόμη και τη Φώφη Γεννηματά, διαθέτοντας τη στήριξη των άλλων συνυποψηφίων του που θα έχουν αποκλεισθεί στον πρώτο γύρο. Δηλαδή και του Γιώργου Καμίνη, συνεργάτες του οποίου θεωρούν –παρεμπιπτόντως– εξωπραγματικά αυτά τα σενάρια, προεξοφλώντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων όχι μόνον θα είναι στη δυάδα των επικρατέστερων διεκδικητών, αλλά και ότι θα υπερισχύσει της Φώφης Γεννηματά ήδη από τον πρώτο γύρο.

Αυτή είναι μέχρι στιγμής η εικόνα στο χρόνιο σίριαλ επανένωσης της Κεντροαριστεράς, το οποίο αίφνης μοιάζει να επιφυλάσσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επόμενο μήνα.

0 33

Πλώρη για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φαίνεται ότι βάζει -και- ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αφού αποχώρησε -ή καλύτερα τον έδιωξαν- από την Ώρα Αποφάσεων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε να επιστρέψει σε παλιά λημέρια, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η γνωστοποίηση της απόφασης αυτής, αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 23 Αυγούστου, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Η υποψηφιότητα Ραγκούση ανεβάζει σε τρεις τους βέβαιους υποψηφίους, μετά τη Φώφη Γεννηματά και τον Γιώργο Καμίνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα στελέχη, ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν την πρόθεσή τους να μπουν στη διεκδίκηση της θέσης του επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης είχε αποχωρήσει από την «Ώρα Αποφάσεων», πολιτική κίνηση, της οποίας είχε υπάρξει πριν από λίγους μήνες ιδρυτικό μέλος μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.

0 76
Δείτε τι μπορεί να πάθει ένας πρώην υπουργός στη διάρκεια των θερινών διακοπών του, γράφει ο Βηματοδότης.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βρίσκεται σε ένα χωριό της Εύβοιας μαζί με την οικογένειά του και πήγε το πρωί με το ποδήλατο στον φούρνο του χωριού για να αγοράσει οκτώ τυρόπιτες και μια γαλλική μπαγκέτα. Ο φούρνος δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, είναι ένας παραδοσιακός τοπικός φούρνος, αλλά ο μοναδικός στην περιοχή. Όταν βγήκε έξω μαζί με αυτά που αγόρασε τον σταμάτησαν δύο κύριοι (και οι δύο ήταν καλοντυμένοι, δεν τους πέρασε για τουρίστες). «Πώς πάνε τα πράγματα, υπουργέ;» του είπε ο ένας και ο κ. Λοβέρδος πολύ.. χάρηκε που τον αναγνώρισαν έτσι όπως ήταν καλοκαιρινά ντυμένος και θα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στις διακοπές του για την πολιτική κατάσταση και πόσο ζημιά έκανε η παρούσα κυβέρνηση στη χώρα. Και πριν προλάβει να τους χαιρετήσει και αυτός, ο ένας από αυτούς που τον χαιρέτησε και αναγνώρισε του είπε αμέσως: «Είμαστε το… ΣΔΟΕ. Πήρατε απόδειξη;».
Ο Βηματοδότης σημειώνει  πως  θεωρείται αδίκημα όχι μόνο να μην εκδώσεις αλλά και να μην πάρεις απόδειξη. Ο κ. Λοβέρδος τους κοίταξε έκπληκτος και τους είπε: «Νομίζω πως πήρα». Και αμέσως μετά οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ που μάλλον δεν πείθονται με προφορικές διαβεβαιώσεις τού ζήτησαν να δουν τις αποδείξεις. Έβαλαν τα χέρια τους στη σακούλα με τις τυρόπιτες και το ψωμί και βρήκαν την απόδειξη. Την τσέκαραν, ευχαρίστησαν τον πρώην υπουργό για τη συνεργασία και έφυγαν.
Η αλήθεια είναι ότι τη μεγαλύτερη έκπληξη δεν την ένιωσε ο κ. Λοβέρδος από τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ, αλλά στην παραλία. Εκεί που ήταν μαζί με τα παιδιά τους πρόσεξαν ένα σκυλάκι που πηγαινοερχόταν με μια μπάλα στο στόμα. Οι πάντες στην παραλία του φώναζαν «Λοβέρδο»: «Λοβέρδο, φέρ’ την μπάλα, Λοβέρδο, πιάσε την μπάλα» και πολλά άλλα. Ο πρώην υπουργός αμέσως ζήτησε εξηγήσεις και οι λουόμενοι του εξήγησαν (τι άλλο να του πουν;) ότι έδωσαν το όνομα αυτό στο σκυλάκι «τιμής ένεκεν» για την παρουσία του στην παραλία τους.
 από τον Βηματοδότη

0 50

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές που κατακαίουν δασικές -και μη- εκτάσεις τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος, στο θέμα των πυρκαγιών, καλεί τη Νέα Δημοκρατία το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως δεν είναι ώρα για πολλά λόγια και αυτό που προέχει είναι η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

«Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια», αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει: «Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες».

Χθες, σε νέο tweet του για την κατάσταση που επικρατεί με τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη στη χώρα έκανε αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter:«Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας…
Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας».

Ν.Δ.: Η ανικανότητα δεν κρύβεται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας

Ανικανότητα και ανοργανωσιά που «δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας» καταλόγισε στην κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κοντονή.

«Μετά τον αρμόδιο, κατ’ ευφημισμόν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα. Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

«Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

0 41

Στην Επίδαυρο για τους Πέρσες, την τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ Επιδαύρου για φέτος βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός, μάλιστα, ευχαριστήθηκε τόσο την παράσταση με πρωταγωνιστές την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τον Νίκο Ψαρρά, που μετά το τέλος της βρέθηκε στα παρασκήνια για να συγχαρεί τον έτερο Νίκο, τον ”Δαρείο” των Περσών, τον Νίκο Ψαρρά.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αποτυπώθηκε και στον φωτογραφικό φακό, ενώ είχαν και ολιγόλεπτη συζήτηση…

Πηγή φωτό: Π. Μήλας

0 36
Σκηνές από τα… “προσεχώς” του φθινοπώρου αποτέλεσε η χθεσινή πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης. ΝΔ ακόμη και για τις… πυρκαγιές
AdTech Ad

Αφορμή για την πολιτική αντιπαράθεση αποτέλεσε η εκτίμηση που εξέφρασαν παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι έκαναν λόγο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για «σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα, ενόψει τριημέρου». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επικαλούντο το συχνό ξέσπασμα πυρκαγιών σε μέρη που ο χάρτης πρόληψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα ενέτασσε στις περιοχές «πολύ υψηλού κινδύνου».

Σχέδιο πόλωσης

Ωστόσο, οι ως άνω εκτιμήσεις που εξέφρασαν οι κυβερνητικοί παράγοντες ήταν αρκετές, προκειμένου να βάλει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της επιχείρησης γενικευμένης πόλωσης, την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον αρμόδιο υπουργό. «Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ’ ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας», υπογράμμισε η ΝΔ, προσθέτοντας: «Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων». Τέλος, η ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και να πράξει τα αυτονόητα»: «Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Σημειωτέον ότι η προσπάθεια της ΝΔ να αναδείξει θέμα κυβερνητικής ανεπάρκειας με αφορμή τις πυρκαγιές στον Κάλαμο και την Ζάκυνθο είχε διαφανεί και νωρίτερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη προσωπικά, μέσω twitter, όπου «φωτογράφισε» ως «θεωρίες συνωμοσίας» τις διαρροές από το περιβάλλον Τόσκα περί «σχεδίου εμπρηστών ενόψει τριημέρου». «Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας για να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος  (με hashtag ) στην πυρκαγιά στον Κάλαμο.

Επιμένει η κυβέρνηση

Πάντως, η παρέμβαση Μητσοτάκη και η ανακοίνωση της ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα να «επισημοποιήσει» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις «υποψίες» που εξέφραζαν, νωρίτερα, στελέχη του, υπό τύπον διαρροής. Η Κατεχάκη καταλόγισε στη ΝΔ «φθηνή αντιπολίτευση» και υπενθύμισε όλα τα στοιχεία που, κατά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δείχνουν ότι… κάτι τρέχει με τις πρόσφατες πυρκαγιές. «Η ΝΔ, και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες – είναι τέτοια η αδημονία τους που δεν περιμένουν καν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Δεν θα τους ακολουθήσουμε», υπογράμμισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας όλα τα στοιχεία των τελευταίων ημερών σχετικά με τις φωτιές:

«-Οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4).

– Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο –δίπλα ή μέσα στη πρωτεύουσα, δηλαδή».

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κατάσταση, καθώς αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν να απασχολούν τη Νέα Δημοκρατία.

Καλό θα είναι και η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική», την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη να σώσουν το φυσικό και οικισμένο περιβάλλον, τις περιουσίες τους και, το πιο σημαντικό, να μη θρηνήσουμε θύματα. Ας σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες», κατέληξε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ίσες αποστάσεις από Γεννηματά

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ακριβώς έκανε και την περασμένη εβδομάδα με αφορμή τις δηλώσεις Βούτση, όταν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη απέφυγε να… τοποθετηθεί για την ταμπακέρα –δηλαδή για την ουσία των απόψεων που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε και χθες να εμπλακεί στην πολιτική αντιπαράθεση: η Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο facebook, γνωστοποίησε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, αποφεύγοντας να σχολιάσει την διαρροή της Κατεχάκη για το «σχέδιο», αλλά και τα πυρά ΝΔ-Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά έγραψε: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο και ενημερώθηκα για την εξέλιξη στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Κάλαμο.  Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε υποχώρηση, αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επαγρύπνηση για παν ενδεχόμενο.

Εξέφρασα στον Αρχηγό τη στήριξη μου στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση για τον αξιωματικό του Σώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

0 72

«Γλυκάθηκαν» στο γαλάζιο στρατόπεδο από τον πακτωλό χρημάτων που εισέπραξαν από τους πολίτες κατά τη διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία του κόμματος και είπαν να το επαναλάβουν.

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσει τότε κάποιος έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των τριών ευρώ και στον πρώτο γύρο συμμετείχαν 404.000 πολίτες.

Σήμερα το κόμμα ζητά εκ νέου από τους ψηφοφόρους του, να δώσουν εκ νέου τον οβολό τους, ανανεώνοντας τις συνδρομές τους.

Αναφέρει μάλιστα ότι έχει εκπτώσεις για να πείσει:

Έχοντας ανανεώσει την ετήσια συνδρομή σας με 1€ το μήνα (12€ το χρόνο) παραμένετε ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα έχετε μία σειρά από σημαντικές και αποκλειστικές δυνατότητες:

1. Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες.
2. Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα.
3. Ευκαιρίες συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
4. Δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές εκδηλώσεις μόνο για μέλη.
5. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
6. Προσωποποιημένη Σελίδα Μέλους στον ιστότοπο της Νέας Δημοκρατίας.

Δώστε και σώστε…

0 91

Αν και οι φίλα προσκείμενοι δημοσκόποι στη ΝΔ δίνουν σκληρή μάχη τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να διαμορφώσουν κλίμα υπέρ της ΝΔ (κάτι που αποδεδειγμένα αδυνατεί να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το αίτημά του για εκλογές να αγγίζει τα όρια της εμμονής, αν δεν τα έχει ξεπεράσει), ωστόσο οι προσπάθειες δεν φαίνεται να αρκούν για τον «γαλάζιο» πρόεδρο, κρίνοντας τουλάχιστον από τη σφοδρή «γαλάζια» επίθεση προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη ΝΔ, λοιπόν, δεν «άρεσε» η δημοσκόπηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φαίνεται πως το προβάδισμα (στα όρια του στατιστικού λάθους) που δίνει στη ΝΔ, «χαλάει τη σούπα» που προσπαθούν να «μαγειρέψουν» οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ορισμένους από αυτούς μάλιστα να έχουν θητεύσει σε «δημοσκοπικά πόστα».

Και πώς να άρεσε στην Πειραιώς μια τέτοια δημοσκόπηση, όταν η ΝΔ και ειδικά ο πρόεδρός της έχουν συνηθίσει σε «άλλες» δημοσκοπήσεις:

Σε δημοσκοπήσεις, των οποίων παλαιότερες προβλέψεις τους, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ιστορικά μνημεία αποτυχίας.

Σε δημοσκοπήσεις, οι οποίες αν ήταν μαθηματικά δυνατό, θα έδιναν ακόμα και τριψήφια διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε δημοσκοπήσεις, οι οποίες σε λίγο καιρό θα εμφανίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό για τη… Βενεζουέλα.

Και εν τέλει, σε δημοσκοπήσεις, στις οποίες ο ελληνικός λαός έχει γυρίσει την πλάτη του αρκετές φορές…

0 93

Κοσμοσυρροή φαίνεται ότι παρατηρείται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ενόψει του συνεδρίου του Σεπτεμβρίου, με τους υποψήφιους για την ηγεσία να είναι μέχρι στιγμής πέντε… και συνεχίζουν.

Έως τώρα πέντε εμφανίζονται ως πιθανοί υποψήφιοι για να διεκδικήσουν την ηγεσία της συμμαχίας: Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανιάτης.

Δεν κρίνεται μάλιστα καθόλου απίθανο να εμφανιστούν και άλλοι στον δρόμο για το συνέδριο.