Fallback or 'alternate' content goes here. This content will only be visible if the SWF fails to load.

video

0 95

Το Λουτράκι απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Ο κλασικός αυτός προορισμός είναι γνωστός για τα Ιαματικά του Λουτρά, τα τιρκουάζ νερά, τις καθαρές χρυσές παραλίες δίπλα στο πράσινο, που θυμίζουν κάτι από νησί, τα παραδοσιακά ταβερνάκια που προσφέρουν εκλεκτούς ψαρομεζέδες και τη διασκέδαση.

Ενδείκνυται για μονοήμερη απόδραση αλλά μπορείτε να το εξερυνήσετε μένοντας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής για περισσότερες ημέρες.

Αξίζει να δείτε το Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ηρας,  την περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης και να περπατήσετε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη.

Μετά τη δύση του ηλίου, η μαγεία του Λουτρακίου είναι μοναδική!

0 109

«Η λύση είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις». Μια διαφήμιση από τη Νορβηγία κατάφερε να μας συγκινήσει με το ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς της, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ημέρες.

Βρισκόμαστε σε μια σχολική τάξη, σε ώρα διαλείμματος. Τα παιδιά ετοιμάζονται να φάνε το κολατσιό τους από το lunchbox τους (το χαρακτηριστικό κουτί μέσα στο οποίο υπάρχει το γεύμα τους). Ενα από τα παιδιά βλέπει το δικό του κουτί άδειο. Ζητά άδεια να βγει από τη σχολική αίθουσα μέχρι να περάσει η ώρα του γεύματος των συμμαθητών του. Φτάνοντας στην αίθουσα πιάνει στα χέρια του το δικό του lunchbox και το βάρος του το παραξενεύει.

Το ανοίγει και βλέπει να υπάρχει μέσα κανονικό γεύμα. Το concept της διαφήμισης -στο πλαίσιο της καμπάνιας του Norwegian Directorate for Children, Youth and Family Affairs (Νορβηγική Διεύθυνση Παιδιών, Νεολαίας και Οικογενειακών Υποθέσεων) – έχει την υπογραφή της διαφημιστικής εταιρείας Kitchen που εδρεύει στο Οσλο.

Με το μήνυμά της έχει στόχο να υπενθυμίσει στους Νορβηγούς πόσο σημαντική είναι για την κοινωνία η αναδοχή των παιδιών. Η διαφήμιση έχει συγκεντρώσει περίπου 120 εκατομμύρια views στο Facebook.

Η λύση σε κάθε πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια μας, αρκεί να αντιληφθούμε τη δύναμή μας.

0 231
Η Κόρινθος διέθετε δύο επίνεια, το Λέχαιο στα βόρεια της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και τις Κεγχρεές στα ανατολικά της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Σαρωνικού (Drone Video)

Τι έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες για να περνούν τα πλοία από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό και αντίστροφα πριν τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου;

AdTech Ad

Η αρχαία Κόρινθος διέθετε δύο επίνεια, το Λέχαιο στα βόρεια της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και τις Κεγχρεές στα ανατολικά της αρχαίας πόλης, στις ακτές του Σαρωνικού. Στην νότια πλευρά του σημερινού Ισθμού, στο σημείο περίπου που ξεκινούσε η Δίολκος, ήταν χτισμένη η παραλιακή πόλη Σχοινούντας.

Οι αρχαίοι Κορίνθιοι λοιπόν χρησιμοποιούσαν αυτά τα δύο λιμάνια και έβγαζαν τα πλοία στην ξηρά όπου τα τραβούσαν με μηχανικά μέσα. Τα εμπορικά πλοία δεν μεταφέρονταν φορτωμένα, αλλά άφηναν τα εμπορεύματά τους στις Κεγχρεές ή το Λέχαιον, ανάλογα με την κατεύθυνσή τους. Τα φορτία μεταφέρονταν σε άλλα πλοία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ τα μικρότερα σκάφη τα ρυμουλκούσαν στην απέναντι πλευρά του Ισθμού μέσω του πλακόστρωτου δρόμου που ονομαζόταν Δίολκος.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, στο λιμάνι του Λεχαίου διακρίνεται ο εσωτερικός λιμένας (είναι αυτή η ξηρή λίμνη που έχει τη μορφή Κύκνου και το “μάτι” του Κύκνου είναι τα ερείπια φάρου/ οχύρωσης) και η Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη (5ος αι. μ.Χ), που είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και καταστράφηκε από σεισμό.

Στο λιμάνι των Κεγχρεών διακρίνονται οι δύο βυθισμένοι τεχνητοί λιμενοβραχίονες με ερείπια κτισμάτων. Στο λιμάνι αυτό κατέπλευσε ο Απόστολος Παύλος όταν επισκέφθηκε την Κόρινθο.

Οι ναυτιλλόμενοι προτιμούσαν τη χερσαία διαδρομή μέσω του Ισθμού γιατί έτσι γλίτωναν τον επικίνδυνο περίπλου των 320 χιλιομέτρων. Οι ναυτικοί απέφευγαν ιδιαίτερα το ακρωτήριο Μαλέας λόγω της επικινδυνότητας του.

Σημειώνεται ότι η Δίολκος (ή ο Δίολκος) κατασκευάστηκε προς το τέλος του 7ου αιώνα π.Χ., από τον Περίανδρο, τον τύραννο της Κορίνθου. Ήταν στην ουσία ένας πλακόστρωτος δρόμος με βαθιές αυλακώσεις που είχαν ξύλινη επένδυση επαλειμμένη με λίπος. Τα εμπορεύματα των πλοίων που αγκυροβολούσαν στο ένα λιμάνι ξεφορτώνονταν, τοποθετούνταν σε τροχοφόρα οχήματα και ρυμουλκούνταν πάνω στον πλακόστρωτο δρόμο μέχρι το άλλο λιμάνι.

Ρυμουλκούνταν επίσης, όπως αναφέραμε, και μικρότερα πλοία, ενίοτε μαζί με το φορτίο τους.

Για την ιστορία, τα εγκαίνια της διώρυγας της Κορίνθου έγιναν στις 25 Ιουλίου 1893, από το πρωθυπουργό Σωτήριο Σωτηρόπουλο. Οι εργασίες διάνοιξης ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου 1882.

0 479

Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα! Αυτό το video θα σας πείσει πως μπορείτε να περάσετε καταπληκτικές διακοπές σε έναν κοντινό προορισμό όπως είναι το Κιάτο.

0 193

Σε ένα βίντεο το οποίο καλεί τις γυναίκες να κάνουν έλεγχο για καρκίνο του στήθους, ένας σύλλογος από την Αργεντινή, κοροϊδεύει την απαγόρευση να δείχνεις γυμνό στήθος στα social media.

Μεγάλα ή μικρά, μαυρισμένα ή όχι, νεαρά ή γερασμένα, σχήμα αχλαδιού ή πεπονιού ….«Ολοι αγαπούν το στήθος!», λέει αυτός  ο σύλλογος της Αργεντινής εναντίον του καρκίνου του στήθους, MACMA (Movimiento Ayuda Cáncer de Mama) σε ένα πρωτότυπο βίντεο το οποίο καλεί τις γυναίκες να κάνουν έλεγχο.
«Είναι καιρός να μιλήσουμε πιο δυνατά από την απαγόρευση!» λέει μια φωνή off στην αρχή του βίντεο, ενώ μια γυναίκα βγάζει το μπουρνούζι της που γράφει Facebook και Instagram. Από κάτω εμφανίζεται ένα στήθος όπου οι θηλές είναι στόματα που τραγουδούν, σαν μια μουσική κωμωδία στο Μπροντγουέη.

 

0 152

Το Rogue Trail Warrior Project ξεχωρίζει για τα εκκεντρικά του χαρακτηριστικά…

Η Νissan παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης την «πολεμική» έκδοση του X-Trail (γνωστό με την ονομασία Rogue στην Αμερική), με ικανότητα κίνησης σε όλα τα εδάφη.

Το Rogue Trail Warrior Project κατασκευάστηκε αποκλειστικά για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και ξεχωρίζει για τα εκκεντρικά του χαρακτηριστικά. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με ένα όχημα σε χρώμα παραλλαγής, φωτιστικά σώματα σε κίτρινο χρώμα, ενώ αντί για συμβατικούς τροχούς εξοπλίζεται με ερπύστριες.

Τόσο οι αναρτήσεις όσο και οι θόλοι των τροχών έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα, προκειμένου να υποστηρίξουν το σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Το Rogue Trail Warrior Concept κινείται από έναν 2,5 λίτρων κινητήρα βενζίνης 170 ίππων, ενώ τον εξοπλισμό του συμπληρώνουν φιμέ προβολείς, ειδικής κατασκευής προβολείς στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, καλάθι οροφής ARB, προβολείς LED και ηλεκτρικό εργάτη.

0 157

Με ένα σποτ η Αστυνομία προειδοποιεί για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν. «Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια» λέει η Αστυνομία εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

0 343

«Re-Action» (Αντίδραση) είναι ο τίτλος της νέας ελληνικής φιλοζωικής, μη – εμπορικής ταινίας μεσαίου μήκους που τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων και δημιουργήθηκε με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η οποία γιορτάζεται στις 4 Απριλίου. Αποτελεί συνέχεια των δράσεων της σκυλίτσας Ρόξι (Roxy) και είναι ουσιαστικά μία αφιλοκερδή πρωτοβουλία και ενέργεια πάρα πολλών συντελεστών από διάφορους χώρους με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και την υπεράσπιση – βοήθεια των τετράποδων φίλων της διάσημης πια σκυλίτσας.

Περίληψη της ταινίας

Η Έλενα Βρανά, μια διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πάτερα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Στη προσπάθεια της να διασώσει την εικόνα της από τον αρνητικό σχολιασμό των Μ.Μ.Ε. (λόγω μίας παραποιημένης δήλωσής της) υιοθετεί ένα αδέσποτο σκυλάκι. Άραγε η σκυλίτσα θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στην παρουσία του σκύλου;

O Αλέξανδρος Κατσάρης και Αρτέμης Σαμοθράκης στο σενάριο και την σκηνοθεσία.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η ηθοποιός Τάνια Τρύπη και μαζί της πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και η κόρη της Τζένη Καζάκου. Συμπρωταγωνιστούν η Γιάννα Ζιάννη, ο Θοδωρής Ανθόπουλος, η Γρηγορία Αυγερινοπούλου, ο Γιάννης Φραγκίσκος και σε ρόλο γκεστ σταρ εμφανίζονται ο Ντίνος Καρύδης και η Τζόυς Ευείδη.

O Ντίνος Καρύδης με την Ρόξι.

Την ταινία συμπληρώνουν με την παρουσία τους και την προσφορά τους οι: Χρήστος Καρνάκης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Μάνθος Καλαντζής,  Μαργαρίτα Σάββα, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Τίφανυ Δανιήλ, Απόστολος Μπούρας, Νικόλας Γεωργανής, Γιάννης Ρούσσος, Μόνικα Κολοκοτρώνη, Γιάννης Ευσταθίου, Αντώνης Τσουρουνάκης, Ανδρέας Αλεξανδρής, Αναστάσιος Μπακάλης, Μιχάλης Κουτσούρης, οι δημοσιογράφοι Νίκος Παρτσώλης, Φωτεινή Πετρόγιαννη & Άννα Νικολαϊδη.

Η Τζένη Καζάκου.

ο εικαστικός Χρήστος Πετρίδης, η συγγραφέας Μαίρη Γκαζιάνη, η σχεδιάστρια ενδυμάτων Joy Κουμεντάκου, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Αναστασία Γκούβα, η κτηνίατρος Αναστασία Δασοπούλου, οι κομμωτές Γιώργος Ζούβελος & Νίκος Ξυνογαλάς, ο μικρός Ανδρέας Σταματόπουλος και πάρα πολλά ακόμη πρόσωπα.

Το βίντεο που τράβηξε και ανέβασε στο facebook ο Αλέξανδρος Κατσάρης κατά την τελευταία μέρα των γυρισμάτων

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς προκειμένου η ταινία να επιτύχει το σκοπό της που είναι η ενημέρωση του κοινού για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και τα οφέλη που αποκομίζουν όλοι οι άνθρωποι από τα ζώα.  Το σλόγκαν της ταινίας είναι «δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη Ζωή». Η ταινία Re-Action στηρίχθηκε για τη δημιουργία της στις πολύ σημαντικές χορηγίες των εταιριών: Οk Markets, Voila, Mairy Pappou Forever business owner, Filema Fig Marmelade.

Ο Θοδωρής Ανθόπουλος.

Στην ταινία συνετέλεσαν χορηγικά με υπηρεσίες οι: TEO hair design στα χτενίσματα, Κέντρο διά βίου μάθησης Eva Beauty στο μακιγιάζ, Scarpco υποδήματα, Prince Erotokritos ενδύματα, Panos Apergis ενδύματα, Epifanios Skiathitis ενδύματα, iloveGlam κοσμήματα, Vicky Brantitsa κοσμήματα, Δήμητρα Τουμπόπουλου & Άννα Τσούρα κοσμήματα, Area364 Πολυχώρος, Θέατρο Βεάκη, Έλληνες & Ξένοι Δημιουργοί, Athina Art Apartments, Olivia Afionis πίνακες ζωγραφικής, Julia Solomatina πίνακες ζωγραφικής, Πετρίδη Νίκη πίνακες ζωγραφικής, Ολυμπία Μπουχλαριώτου πίνακες ζωγραφικής, Κωνσταντίνος Βερούτης εικαστικές δημιουργίες, Χρήστος Πετρίδης εικαστικές κατασκευές.

Η Γρηγορία Αυγερινοπούλου και η Τίφανυ Δανιήλ.

Η Γιάννα Ζιάννη.

Ο Χρήστος Πετρίδης.

Το τρέιλερ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στα Μ.Μ.Ε. στις 4 Απριλίου και μετά την επίσημη προβολή της η ταινία θα ταξιδέψει σε διεθνή & ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Σενάριο: Αλέξανδρος Κατσάρης – Αρτέμης Σαμοθράκης

Σκηνοθεσία: Αρτέμης Σαμοθράκης

Δημόσιες Σχέσεις: Χρήστος Πετρίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυσαυγή Παπαμήτρου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Τρυφωνίδης

Μουσική: Απόστολος Μπούρας

Τραγούδι: Τάνια Τρύπη – Απόστολος Μπούρας

Ενδυματολόγος: Επιφάνιος Σκιαθίτης

Casting director: Χρυσοβαλάντης Παππάς

Σκηνογράφος: Θεμιστοκλής Σαμοθράκης

Δ/νση Φωτογραφίας: Γιάννης Κάσσης

Ήχοληψία: Αντώνης Σαμαράς

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Λέπουρης – Peter Tamas

Η Τζόυς Ευείδη.

Η Τάνια Τρύπη.

Η Ρόξι με τον Θοδωρή Ανθόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: https://www.zoosos.gr/re-action-mia-antidrastiki-tainia-gia-tin-yperaspisi-ton-adespoton/#ixzz4dGGVt0Lm