Fallback or 'alternate' content goes here. This content will only be visible if the SWF fails to load.

Τοπικά Νέα

0 43
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την αιμοδοσία που θα διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες στην Ενορία του Ιερού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και παρακαλούμε να δημοσιεύσετε, στο έγκριτο μέσο σας, τα παρακάτω:
             Σε μια προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, από τις 4:00 και μέχρι τις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας εθελοντική αιμοδοσία στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στη Τζάφειο αίθουσα (που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού).
            Η πόλη μας βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου, όπου συναντώνται τρεις από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της χώρας μας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικά περιστατικά ατυχημάτων, όπου οι ιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τη ζωή συμπολιτών μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζονται πολλές φιάλες αίμα, για να μπορέσει κάποιος να κρατηθεί στη ζωή. Πέραν αυτών των εκτάκτων περιστατικών, το Νοσοκομείο της πόλης μας πραγματοποιεί καθημερινά χειρουργεία, για να μπορέσει, να αντιμετωπίσει τις ασθένειες από τις οποίες πάσχουν οι συνάνθρωποί μας. Σε κάθε μια από τις επεμβάσεις αυτές, απαιτείται η άμεση αντικατάσταση του χαμένου αίματος του ασθενούς.
            Πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και γνωρίζουμε τη βαρύτητα και τη σημασία του προβλήματος. 
Άλλοι από εμάς, ευτυχώς, δεν έχουμε βρεθεί σε αυτές τις δύσκολες ή και ακραίες καταστάσεις, όπου εναγωνίως αναζητούμε στα τηλέφωνα συγγενείς και φίλους για να τις αντιμετωπίσουμε.
Ας μην περιμένουμε να βρεθούμε σε τέτοιες απευκταίες και εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Ας ενεργήσουμε, πριν μάς βρει μια τόσο σοβαρή ανάγκη.
Ας το κάνουμε για τους συνανθρώπους μας, που δεν γνωρίζουμε και ας ευεργετήσουμε έτσι τον Χριστό, ο οποίος πρώτος έδωσε το Τίμιο Αίμα Του «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε χρέος να μιμηθούμε το παράδειγμα του Σωτήρα μας, που μάς χάρισε τη ζωή, αιμόφυρτος επί του Σταυρού.
            Καλούμε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα – κυρίως τα νέα παιδιά που σφύζουν από υγεία – να προστρέξουν στο κάλεσμα αυτό.
 Ο Χριστός, ο πρώτος αιμοδότης, καλεί να το πράξουμε για χάρη όλων όσων πάσχουν και υποφέρουν.
Ας ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο αυτό, αφού όλοι είμαστε αδέρφια!
Ας ακτινοβολούμε δια της αγάπης μας ως παιδιά του Θεού, ως υιοί του Υψίστου!

 

 

0 44

Κυριακή, 2 Ιουλίου, σας περιμένουμε από τις 8 το πρωί!
Ελάτε να αναδείξουμε και να εξωραΐσουμε ένα από τα “κρυμμένα” κομμάτια της αρχαίας πόλης!
Όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν τα σχετικά εργαλεία τους και γάντια!

Λύσιππος Πολιτιστικός Σύλλογος

0 65

Τρεις σημαντικούς αθλητές για τον βασικό κορμό του συλλόγου κρατά και για την επόμενη σεζόν η Κόρινθος 2006. Την αρχή των ανανεώσεων έκανε ο αρχηγός Βασίλης Φίλης που αποτελεί το “νούμερο 1” στο ρόστερ του Σταύρου Μπινιάρη ενώ συνέχισε με τον Κωστή Αμπαδιωτάκη, που επίσης φέτος πραγματοποίησε μια καλή σεζόν και βοήθησε την ομάδα του. Όπως αναφέρει χθεσινό ρεπορταζ , στην Κόρινθο ’06 θα συνεχίσει και ο Δημήτρης Μαυρέλης, που με την εμπειρία του έδωσε πολλά στον σύλλογο από τον Γενάρη και έπειτα.

ΠΗΓΗ

0 85

Μία εντυπωσιακή αναπαράσταση

ενός από τα ωραιότερα έθιμα της Ηπείρου, αναβίωσε πρόσφατα στην αίθουσα «Χρυσοστόμου Σμύρνης» στο συνοικισμό της Κορίνθου και αξίζει να αναφερθούμε, ώστε να μην περάσει απαρατήρητο για όσους δεν τα κατάφεραν να παραστούν  και να απολαύσουν την μεγαλοπρέπειά του.

Το πρωτότυπο αυτό έθιμο της Ηπείρου αναβίωσε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορινθίας «Η Πίνδος» σε μια πλούσια πολιτιστική εκδήλωση που έκλεισε μέσα της θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά τραγούδια αλλά και χορούς από μαθητές του Β’ Γυμνασίου Άρτας, τους «Μερακλήδες» της Άρτας, το Σύλλογο των Αμμοτοπιτών και το χορευτικό του Συλλόγου  Ηπειρωτών Κορινθίας.

 

Μετά το θερμό καλωσόρισμα του Κορινθιακού κοινού, από την ταμία του Συλλόγου Τσίγκου Μαρία, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ.Βαγγέλης Ματάτσης που μεταξύ άλλων τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της συσπείρωσης, της συλλογικότητας και της Αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Γκαρτζώνης, η ψυχή της κίνησης αυτής, ο οποίος ανέλυσε τη σπουδαιότητα του εθίμου. Κατά τα λεγόμενά του το Καγκελάρι, που παρ’ ότι απλός δεν παύει να είναι γραφικός και εντυπωσιακός χορός, πήρε στοιχεία από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια , αναπτύχθηκε στη συνέχεια επί Τουρκοκρατίας στις γιορτές της αγάπης και φούντωσε, κυριολεκτικά, μετά τη συνθήκη του Κάρλοβιτς, το 1699, οπότε δόθηκαν κάποια προνόμια, κυρίως θρησκευτικά στους Έλληνες.

Τα «δρώμενα» είναι θεατροποιημένα τραγούδια από το «Καγκελάρι» το οποίο αναπτύχθηκε,κυρίως, στους οδικούς άξονες γύρω από Άρτα-Γιάννενα-Πρέβεζα γιατί εκεί υπήρχαν πολλά Τουρκικά φυλάκια και  η ανάγκη της συνθηματικής επικοινωνίας ήταν πιο επιτακτική. Γι αυτό το λόγο στα χωριά των συγκεκριμένων αξόνων σώζονται, αριθμητικά, πολύ περισσότερα τραγούδια, απ’ ότι σε άλλα χωριά όπου συναντάμε ένα-δύο μονάχα.

Πριν από τα θεατρικά δρώμενα, πήρε το λόγο η κ. Παππά Αναστασία, καθηγήτρια-συνοδόςτων μαθητών του Β’ Γυμνασίου Άρτας και αναφέρθηκε, ακριβώς, στην υλοποίηση  αυτού του προγράμματος.Ακολούθησαν εναλλάξ, χοροί, τραγούδια, απαγγελία-ανάλυση των δημοτικών στίχων των τραγουδιών καιθεατρικά δρώμενα και κάπου στο κλείσιμο η παρουσίαση του χορευτικού του Συλλόγου των Ηπειρωτών Κορινθίας «η Πίνδος» από τη γραμματέα του, κ. Αμαλία Σούκουλη. Με το συγκλονιστικό τραγούδι της ξενιτιάς  ολοκληρώθηκαν οι «εσωτερικές»  παραστάσεις κι ακολούθησε το «καγκέλι» στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου πήραν μέρος όλοι οι παρευρισκόμενοι.

 Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου  Ηπειρωτών Κορινθίας «η Πίνδος» για την άψογη διοργάνωση και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας!

Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση

 

0 72

O Πρόεδρος της «ΜΗΚΩΝΗ» του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Δημήτρης Ζάρκος μιλάει στο Korinthostv.gr για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΠΗΓΗ

0 56

Η Ομοσπονδία (Ε.Ο.ΠΕ.) προχωράει ένα βήμα παρακάτω την συνεργασία της με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καθιερώνοντας το πρώτο «XYLOΚASTRONGRANDSLAM».Το «XYLOKASTRONGRANDSLAM»αποτελεί πλέον θεσμό στο πρωτάθλημα του BeachVolleyστην Ελλάδα, αποτελώντας σταθμό στα MastersCircuitτου πανελληνίου πρωταθλήματος. Η καθιέρωση του συγκεκριμένου τουρνουά σε συνδυασμό με την δυναμική προβολή που εχει προγραμματίσει η ομοσπονδία (ERT2, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣμε εκπομπή για το beachvolley, κ.α.) καθιστούν το Ξυλόκαστρο προορισμό για όλους τους φίλους και αθλητές του BeachVolley, προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος στο Ξυλόκαστρο.

Έτσι, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου και παράλληλα με την διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν και οι πανελλήνιοι αγώνες μεταξύ των καλυτέρων ομάδων στις κατηγορίες Κ19 αγοριών και κοριτσιών.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον πιο δυναμικό και εντυπωσιακό τρόπο.

0 53

Το Odyssia Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά! Που: Cariocas Beach Bar στον Σχίνο Πότε: Παρασκευή 7 έως Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

The Bass Culture Beach Party

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 REGGAE – DUB – DUBSTEP, έως LIVE HIP HOP Ώρα έναρξης 13.00
Εισιτήρια Προπώληση 8 ευρώ Στην είσοδο 10 ευρώ

Online προπώληση  http://www.odyssiafestival.com/buy-tickets/?lang=el

Προπώληση εισιτηρίων στα εξής σημεία (από Πέμπτη 22 Ιουνίου)

* Papageorge’s All Day Bar Cafe – Μετρό Δάφνη

* Ministry Of Concrete – Αξαρλιάν 3 Σύνταγμα

* Bashment Cafe-Radio-Store – Πάρου 8 Ηλιούπολη

* Four Twenty break bar – Αιόλου 57 Μοναστηράκι

* Μικρό cafe- Ερυθραίας 2 Περιστέρι

* Cariocas beach bar – Σχίνος

ΜΕταφορά από και προς το Cariocas Beach Bar  7 ευρώ ( Δρομολόγια λεωφορείων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα)

Line Up Eisvoleas ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ with DjMicro PRINCE XXIII & DWMND (Hatemost) Zoro&Buzz

Cryogenics Music Junior SP. Boycott Bassdelight Lyrical Host Bredda Ahmed

Jeph1 Wag Selectah Piranhas

ΠΗΓΗ

 

0 68

Ακούσατε ακούσατε! Για πέντε ολόκληρες μέρες να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά: Δράκοι, μάγισσες,τσιγγάνες, βατραχίνες,ποντικοί, ήλιοι φεγγάρια και βασιλοπούλες θα περιφέρονται στο Κιάτο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στις αποθήκες ΑΣΟ. στο Σούλι στην πλατεία του χωριού και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας | Παραμυθούδες διαλεχτές ,κουκλοπαίχτριες και μουσικοί θα τους πάρουν στο κατόπι και θα σας αφηγούνται τις ιστορίες τους και τα κατορθώματά τους. Ανοίξτε την ψυχή σας, τεντώστε τα αυτιά σας και μικροί μεγάλοι, ακολουθείστε την κόκκινη κλωστή των παραμυθιών.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κιάτου, Αποσθήκες ΑΣΟ, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Πλατεία Σουλίου
Με βραχιολάκι (Για τα βραχιολάκια συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης Και από το κατάστημα Attrattivo Περιάνδρου 1 Κιάτο).

ΠΗΓΗ

0 56

2ο Φεστιβάλ κλασικής & μοντέρνας μουσικής Καλλιτεχνικός διευθυντής: Θεόδωρος Χαρίδης.

Η Σικυώνιος Μουσική Σχολή διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά Φεστιβάλ κλασικής και μοντέρνας μουσικής. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και συναυλίες από καταξιωμένους καθηγητές στον χώρο της μουσικής, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στις 24 και 25 Ιουνίου λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε νέα ακούσματα, να αποκτήσουμε καινούργιες γνώσεις, να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους και να πλουτίσουμε τις μουσικές μας εμπειρίες.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της Σικυώνιου Μουσικής Σχολής και θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και άτομα χωρίς μουσικές γνώσεις